Veien til Matregionen

Mimir AS har vært innleid som prosjektleder for gjennomføringen av forretningsmodellprosessen og for utarbeidelse av forretningsplanen. Dette er gjort i tett samarbeid med prosjektansvarlig Bente Bugge-Erlingsen (Skjærgårdsmat) og kompetansegruppa, samt innspill fra ressursgruppa.

Forretningsplanen er resultat av en omfattende prosess med forankring hos alle bransjene i matsektoren (produsenter, foredling, reiseliv, arrangement, varehandel og kompetanse);

  • Det er gjennomført en situasjonsanalyse
  • Det er gjennomført en spørreundersøkelse blant bedrifter, hovedsakelig produsenter og reiselivsaktører. Undersøkelsen hadde 120 respondenter.
  • Det er gjennomført tre dagssamlinger og et digitalt møte med kompetansegruppa.
  • Det er gjennomført tre digitale innspillmøter med ressursgruppa.
  • Det er gjennomført en-til-en intervjuer med 11 ressurspersoner innen de ulike bransjene.
  • Det er gjennomført felles informasjonsmøte for alle interesserte

Kompetansegruppa

Reiseliv Visit Vestfold og Telemark Anne-Hege Svartdal
Matarrangement Dyrsku`n Margit Nordstoga Aasan
Rekruttering/barn & unge Geitmyra Matkultursenter Kine Bekkengen
Servering Jacob & Gabriel Lars Ludvig Jacobsen
Næringsmiddelindustri Nortura Therese Ryan
Interesseorganisasjon/reiseliv Hanen Bernt Bucher Johansen
Produsent/landbruk Brekke Gård Synne Vahl-Rogn
Hotell Quality Hotel Tønsberg Øyvind Hagen
Kommunene – Næring Holmestrand kommune Arve Vannebo

Reiseliv
Visit Vestfold og Telemark
Anne-Hege Svartdal

Matarrangement
Dyrsku`n
Margit Nordstoga Aasan

Rekruttering/barn & unge
Geitmyra Matkultursenter
Kine Bekkengen

Servering
Jacob & Gabriel
Lars Ludvig Jacobsen

Næringsmiddelindustri
Nortura
Therese Ryan

Interesseorganisasjon/reiseliv
Hanen
Bernt Bucher Johansen

Produsent/landbruk
Brekke Gård
Synne Vahl-Rogn

Hotell
Quality Hotel Tønsberg
Øyvind Hagen

Kommunene – Næring
Holmestrand kommune
Arve Vannebo

Observatører: Vestfold og Telemark Fylkeskommune; Karl Otto Mauland og Anne Skaug Nisi. Statsforvalteren i Vestfold og Telemark; Kari Mette Holm

 

I perioden februar til april har det blitt gjennomført en-til-en samtaler med følgende aktører:

Findus Hans Gunnar Gravingen
Nortura Therese Ryan (i kompetansegruppe)
NorgesGruppen Eivind Haalien
Småbrukarlaget Sondre Aasan
Telemark Bondelag Turid Stalsberg og Trude Flatland
Vestfold Bondelag Elin Røed
Sør-Norge Fiskarlag Jan H. Bredsand
Smaken av Fjell-Telemark UKA Sigrid Medley Tellefsen
Produsenter Fjell-Telemark Barbro Stordalen (Stordalen), Gro Hommo (Lega), Inger Marie Bakås (Skreppa), Bjørg Taraldlien Hopland (Telemarklam)
Asko Servering Kristian Halvorsen Kjærnes
Quality Hotel Tønsberg Øyvind Hagen (i kompetansegruppe)

Findus
Hans Gunnar Gravingen

Nortura
Therese Ryan (i kompetansegruppe)

NorgesGruppen
Eivind Haalien

Småbrukarlaget
Sondre Aasan

Telemark Bondelag
Turid Stalsberg og Trude Flatland

Vestfold Bondelag
Elin Røed

Sør-Norge Fiskarlag
Jan H. Bredsand

Smaken av Fjell-Telemark UKA
Sigrid Medley Tellefsen

Produsenter Fjell-Telemark
Barbro Stordalen (Stordalen), Gro Hommo (Lega), Inger Marie Bakås (Skreppa), Bjørg Taraldlien Hopland (Telemarklam)

Asko Servering
Kristian Halvorsen Kjærnes

Quality Hotel Tønsberg
Øyvind Hagen (i kompetansegruppe)

I 2030 er mat en kilde til matglede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge. Norge er internasjonalt kjent for en spennende matkultur, sin store sjømateksport og mat- og drikkeopplevelser med norske råvarer i verdensklasse.

Regjeringens visjon for «Matnasjonen Norge»